Over mij

— Sara Van Lindt

Sara Van Lindt

Toen ik mijn eerste hond in huis nam, werd ik voor de eerste keer in mijn leven geconfronteerd met probleemgedrag van honden. ‘Door’, mijn Duitse herder reu, vertoont agressief gedrag naar andere honden. Ik wist helemaal niet wat ik hiermee moest. Ik vroeg me af waarom hij zulk gedrag vertoonde en wat ik er aan kon doen. Dat is de reden waarom ik veel begon te lezen en advies vroeg over hondengedrag.

Mijn zoektocht naar het antwoord hierop was blijkbaar moeilijker dan verwacht. Ik liet mij adviseren door verschillende mensen, allemaal tevergeefs. Mijn relatie met mijn lieve hond stond op een laag pitje en ik werd er alleen maar ongelukkig van, omdat ik mij het leven met mijn hond heel anders had voorgesteld.

Mijn passie voor honden is alleen maar gegroeid tijdens mijn opleiding tot hondengedragstherapeute. Hiernaast volgde ik verscheidene opleidingen in binnen -en buitenland. Ik leerde onder andere de lichaamstaal van honden lezen en begrijpen en hoe het komt dat een bepaald gedragsprobleem zich ontwikkelt en hoe je het oplost.

Intussen kan ik mij beroepen op meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van honden. Iets waar ik dag in dag uit met plezier volop voor ga!

Ik werk uitsluitend met beloningsgerichte trainingsmethodes omdat ik hier echt helemaal achtersta. Om een vriendschapsrelatie op te bouwen met je hond is wederzijds respect nodig. Dit krijg je door duidelijke communicatie en consequentie.

Een fantastische samenwerking tussen jezelf en je hond, dat is wat je moet bereiken!

Mag ik je hiermee helpen?

Voor al je vragen of het maken van een afspraak