Interne training

Wat is het?

Je brengt je hond naar het hondengedragscentrum waar hij voor een bepaalde periode verblijft zonder de eigenaar. Daar wordt je viervoeter meermaals per dag getraind om een aantal commando’s (op maat van de eigenaar) onder de knie te krijgen.

Welke honden?

Interne training kan zowel voor honden met bepaalde gedragsproblemen als voor puppy’s of jonge honden zonder specifieke problemen.

Voor jonge honden of pups:

Heb je door bepaalde omstandigheden geen tijd (gehad) om met je hond te trainen? Dan is interne training voor jou een ideale oplossing. Wij zorgen ervoor dat jouw hond opgevoed wordt zodat hij een fijne huisgenoot wordt. Beginnende gedragsproblemen worden omgevormd tot gewenst gedrag zodat jullie kunnen genieten van een leuk ‘hondenleven’ samen.

Voor honden met bepaalde gedragsproblemen:

Zie je door de bomen het bos niet meer? Probleemgedrag is bij een hond vaak persoon- en plaatsgebonden. Door hem uit zijn vertrouwde omgeving en prikkels te halen kan het ongewenst gedrag, onder begeleiding door een hondengedragstherapeute, omgevormd worden tot het gewenste gedrag.

Enkel beloningsgerichte en positieve training:

Onze trainers hebben ervaring in het (her)opvoeden van honden. Wij werken enkel met een beloningsgerichte en positieve training zonder enige vormen van dwang (fysiek of verbaal). Alleen op die manier kan er een vertrouwensband ontstaan.

Periode interne training:

De periode van de interne training is afhankelijk van de wens van de eigenaar, de aard van de hond en de snelheid van het leerproces. Gemiddeld duurt de training één tot twee weken.

Terug naar huis?

Natuurlijk laten we je niet aan je lot over. Wanneer je je viervoeter terug komt halen, krijg je de praktische uitleg over de verdere training en opvoeding van je hond. Moesten er achteraf nog moeilijkheden zijn, kan je altijd nog bij ons terecht voor extra begeleiding.