Opleiding: Your Dog’s next level

Sedrick Vangronsveld & Sara Van Lindt

Kwispeltherapie & Hondengedragscentrum Limburg slaan de handen in elkaar voor een gloednieuwe hondenopleiding. 

opleiding voor ‘next level’ kennis en vaardigheden voor jou, de gepassioneerde hondeneigenaar. 

 

Het doel van deze opleiding is om een stevige basis van algemene kennis van je hond te leren, zowel theoretisch als praktisch. Dit op een creatieve en plezante manier! We pakken het stap voor stap aan.  

Your dog's next level

We houden je op de hoogte van de volgende editie

  Herken jij dit?

  • Je wil een hond die kalm, geduldig en gehoorzaam is 
  • Je verlangt naar meer informatie over honden 
  • Jouw hond reageert overdreven in bepaalde situaties en dit wil je niet meer, maar je hebt geen idee hoe je het precies moet aanpakken 
  • Je hebt het gevoel dat je vaak boos bent op je hond 
  • Je hebt geen vertrouwen meer in de training die je nu doet, omdat het gewoon niet lijkt te werken
  • Je vindt algemene, standaard gehoorzaamheidsoefeningen best wel saai 
  • Je wil graag dat je hond naar je luistert, maar wil het op een andere beloningsgerichte, plezante manier aanpakken 
  • Je houdt enorm van honden en hun lichaamstaal en gedrag spreekt je aan 
  • Honden en het gedrag/trainen ervan is je passie
  • De ‘fun’ ontbreekt tijdens de opvoeding en de training van je hond 

  Deze dingen kunnen jou misschien tegenhouden om the next level ‘te bereiken met je hond 

  • De hondenwereld evolueert constant en het is moeilijk om alle nieuwe info bij te houden 
  • Door talrijke ‘information overload’ ivm honden zien we vaak de bomen door het bos niet meer 
  • Onze honden gedragen zich niet met opzet ongewenst , maar hebben gewoon niet geleerd welk gewenst gedrag er wél getoond moet worden in die specifieke situaties. 
  • Beloningsgerichte trainingen worden afgeschilderd als ‘omkoping van de hond’. ‘Hij moet het ook zo maar doen, zonder snoepjes,’… of… ‘Op die manier kan mijn hond ook luisteren, als hij zoveel snoepjes krijgt’… of… ‘Hij moet toch maar luisteren uit loyaliteit en liefde?’,…
  • In onze maatschappij wordt ‘luisteren van je hond’ als iets superbelangrijk gezien en wordt als ‘normaal’ bestempeld.
  • Op welke manier dat je het ook gebolwerkt krijgt, de hond moet gewoon jou als baas zien en niet omgekeerd. 
  • Als je dan toch beloningsgericht traint, weet je niet goed hoe je dat moet afbouwen, omdat je dat nooit is aangeleerd.
  • Je mist de tools, tricks & tips om goed te kunnen trainen met je hond. 

  Het kan ook anders…

   Als je kijkt naar de tijd & energie & vooral de liefde die jij in je hond hebt gestoken en dagelijks steekt, wordt het dan niet eens tijd dat je ook beloond wordt?  

  • Jij verdient het om een superleuke relatie met je hond te hebben 
  • Jij verdient het om een top team te zijn, zodanig dat je hond staat te ‘springen’ dingen voor jou te doen 
  • Jij verdient het om de kennis en de tricks te kennen en daardoor de gehoorzaamheid van je hond op een hoogtepunt te krijgen 

  Wil jij graag?

  • Een persoon zijn die zijn hond niet straft voor ongewenst gedrag, maar het op een beloningsgerichte, toffe manier aanpakt 
  • Een hond hebben die uit eigen initiatief zelfbeheersing toont
  • Werken met een moderne, beloningsgerichte trainingsmethode
  • Goed resultaat op lange termijn
  • Verschillende ludieke en creatieve trainingstechnieken leren kennen 
  • Je hond leren zich beter te concentreren 
  • Wederzijds contact en een betrokken hond
  • Stap voor stap, laag per laag een gestructureerd trainingsprogramma leren kennen 
  • Les krijgen van TWEE hondengedragstherapeuten met samen meer dan 20 jaar ervaring  
  • Een Ideeënfestijn krijgen en altijd weten hoe je een leuke en nuttige tijd met je hond kan beleven 
  • In groep ervaringen op doen met andere gepassioneerde hondenliefhebbers 

  Zoekwerk

  De hondenneus is iets buitengewoon waar we veel kanten mee opkunnen. Op een beloningsgerichte, ontspannende en vooral hondvriendelijke manier leren we tijdens dit deel van de opleiding hoe de neus van de hond werkt, geur en zoekwerk tijdens het theoretisch gedeelte. Daarna gaan we aan de slag met de praktijk. We leren onze honden ‘decteren’, zoeken naar een bepaalde geurbron. Het goede nieuws is: jouw hond heeft er een neus voor. Op deze manier stimuleren we het brein van de hond en dagen we hem uit. Wist je dat een kwartiertje zoeken gelijk staat aan een uur wandelen? Reden te meer om te leren hoe je je hond kunt laten zoeken/detecteren. 

  Impulscontrole

  Dé bouwstenen voor een perfecte getrainde hond zijn beheersingsoefeningen. Trainingen die je hond leren om zichzelf te beheersen, in élke situatie! Gelukkig is het aanleren van deze impulscontrole technieken niet zo heel moeilijk. Het ‘aan hun lot overlaten’ gaat natuurlijk niet veel helpen omdat als de honden iets in het hoofd hebben zitten, ze er gewoonweg voor GAAN! Het is daarom aan ons hondeneigenaars om de beheersingsoefeningen te trainen zodat de hond begrijpt wat het gewenste gedrag is in een bepaalde situatie. Tijdens dit gedeelte van de opleiding weer geen eenheidsworst maar creatieve trainingstechnieken waar hond & baas blij van worden! 

  Actief in het bos

  Onze dagelijkse wandeling met onze hond is vaak saai en altijd hetzelfde. Omdat er in België weinig losloopmogelijkheden zijn, gaat de hond tijdens hetzelfde rondje zijn neus achterna. Het wordt een eindeloos gesnuffel, waar we als baas niet altijd zin in hebben. Natuurlijk kan een echte snuffelwandeling de stress doen verminderen en kunnen onze honden daar echt wel van genieten! Maar tijdens deze module van de opleiding willen we jou vooral leren wat voor leuks je nog kan doen tijdens je wandelingen om de energie van je hond kwijt te laten raken. Het kan dus anders… Opnieuw tijdens dit gedeelte een ideeënfestijn over welke activiteiten er allemaal samen kunnen gedaan worden om onze dagelijkse wandeling tot een feest om te vormen. Na dit gedeelte ga je je wandelomgeving met andere ogen bekijken. Je dagelijkse wandeling wordt vanaf nu een écht teamwork, samen met je hond. Je hond gaat jou nog belangrijker vinden want de omgeving ontdekken en samen spelen zorgt ervoor dat je relatie tot een hoogtepunt wordt gekatapulteerd.  

  Clickertraining/shaping

  De clicker is een krachtig beloning en trainingsysteem om de hond snel nieuwe oefeningen aan te leren. Bij deze trainingsmethode wordt geen dwang (fysiek of verbaal) gebruikt. De hond moet zelf nadenken over het gewenst gedrag dat dan gemarkeerd wordt door de clicker. Sara traint al 10 jaar met de clicker en merkt echt een duidelijk verschil: ‘De band tussen hond en baas wordt enorm versterkt, omdat het hier duidelijk gaat om een dwangvrije, leuke training met veel succesjes’. Zelfs bij de grootste gedragsproblemen haalde ik hiermee goede resultaten. En net daarom vinden wij dat dit element zeker niet mag ontbreken tijdens de ‘Dog’s Next Level’ opleiding. Je kan de hond écht elke oefening aanleren met de clicker. Je kan op het exact juiste moment het gedrag markeren waardoor het alleen maar gemakkelijker is voor ons als hondenbaasje. Gewenst gedrag wordt hierbij beloond en ongewenst gedrag wordt niet gestraft maar zo veel mogelijk voorkomen. De hond neemt actief deel aan de training waardoor je na clickertraining een hond krijgt die eigen juiste initiatieven gaat nemen. Super toch! 

  Recall

  Veel meer dan een recall trainingscursus: een gedetailleerde gids over hondengedrag en hondentraining dat elke hondeneigenaar zal fascineren. Een échte recall junkie! En… dat kan jij ook bereiken met jouw hond! We pakken het stap voor stap aan in deze module van de cursus. Je leert stap voor stap met praktische oefeningen hoe je hond een échte ‘recall junkie’ wordt. 

  Ontspannen wandelen mét aandacht

  In deze module leren we door enkele belangrijke beloningsgerichte technieken onze hond ontspannen te wandelen aan de lijn.  Zonder wat aandachts- en beheersingsoefeningen lukt dit niet!  We gaan in op twee soorten wandelingen: Netjes volgen aan de korte lijn & Lekker snuffelen, zonder te trekken aan de lange lijn. Gewenst gedrag wordt hierbij beloond en ongewenst gedrag wordt niet gestraft maar zo veel mogelijk voorkomen. De hond neemt actief deel aan de training waardoor je na clickertraining een hond krijgt die eigen juiste initiatieven gaat nemen. Super toch! 

  Sport

  Hoopers intiatie Dit is een nieuwe hondensport die is overgewaaid uit Amerika, waar het oorspronkelijk is ontwikkeld. Fysiek is het minder zwaar voor de honden en bazen dan b.v. agility en frisbee. Het principe van Hoopers is dat de hond een parcours op een veld gaat afleggen over en door allerlei ‘obstakels’. 

  Woofcamp: Tijdens deze opleiding krijgen jullie ook een initiatieles van Woofcamp, zodat jullie van al dat moois eens kunnen proeven! Quality time met je hond in combinatie met een workout! 

  Balans en evenwicht: Tijdens deze workshop leren we de hond te balanceren, evenwicht te houden en enkele strechtechnieken.

  Hoe begrijp ik mijn hond?

  Tijdens deze workshop leren we over de lichaamstaal van je hond. Zo leer je echt je hond te lezen. We analyseren ook een spelmoment tussen jullie honden. Ook bespreken we enkele mythes uit de hondenwereld. Wanneer is je hond nu echt gelukkig?

  Hé jij! Deze fantastische samenwerking met je hond is binnen handbereik! 

  • Stop met de frustratie wanneer een oefening niet werkt, maar leer nu hoe het wél kan werken! 
  • Laat de onzekerheid over je training met je hond los, en wees klaar en duidelijk voor je viervoeter 
  • Heb geen bang om je hond te belonen, maar weet waarom je het doet en wanneer  je het weer afbouwt 
  • Stop met standaard gehoorzaamheidsoefeningen van 30 jaar geleden en leer toffe en creatieve technieken om je hond te trainen 
  • Stop met allerlei informatie op te zoeken op ‘google’, maar laat je begeleiden door professionals  

   

  Voor jou hebben wij dé opleiding: ‘Your dog’s next level’ uitgewerkt waarin gehoorzaamheid & fun centraal staat… Tijdens deze cursus leer je onder andere hoe onze honden leren en krijg je praktische tools over hoe je precies moet trainen! Niet alleen komt zelfbeheersing voor je hond aan bod, maar ook voor jezelf. De hond heeft namelijk een rustige en kalme coach nodig om duidelijk te maken wat juist de bedoeling is. 

  Hey! Ik ben Sara en al meer dan 10 jaar bezig met honden. Als hondengedragstherapeute is het mijn passie om hondeneigenaars te helpen om hun hond beter te kunnen begrijpen.

   

  Hey! Ik ben Sedrick en met ‘Kwispeltherapie’ help ik graag met ongewenst gedrag en gedragsproblemen. Mijn ultiem doel is het welzijn van onze huisdieren te verbeteren.

   

  Samen meer dan 20 jaar ervaring! Dit kan niet anders als een TOPTEAM zijn 😉

  Wat vinden anderen van Sara & Sedricks aanpak? 0

  Praktisch & Prijs

  • 8 modules theorie
  • 8 modules praktijk
  • lesmateriaal
  • lunch
  • koffie/thee + lekkers

  = 1670 euro incl. btw

  De opleiding is begonnen dus je kan jammer genoeg deze editie niet meer deelnemen.

  Wat je wel kan doen is je op de wachtlijst zetten, zodat je op de hoogte wordt gehouden van de volgende editie.

  Na deze cursus…

  Ben jij in staat jouw hond te kunnen ‘managen’, waardoor je nooit meer ‘onhandig’ bent in de omgang met je hond. Jij kan je situatie controleren en hebt ten alle tijden een supervisie over je hond. Je kan je hond te allen tijde duidelijk maken wat je van hem wil. Je snapt hoe je hond leert en kent alle praktische hands-on tools om aan de slag te gaan.  

  Je relatie met je hond gaat een trap omhoog en vanaf nu zijn jullie een TOPteam! 

  YES, ik wil écht de opleiding ‘Your dog’s next level’ volgen!