Opleiding: Your Dog’s next level 2.0

Sedrick Vangronsveld & Sara Van Lindt

Kwispeltherapie & Hondengedragscentrum Limburg slaan de handen in elkaar voor een gloednieuwe hondenopleiding. 

opleiding voor ‘next level’ kennis en vaardigheden voor jou, de gepassioneerde hondeneigenaar. 

 

Het doel van deze opleiding is om een stevige basis van algemene kennis van je hond te leren, zowel theoretisch als praktisch. Dit op een creatieve en plezante manier! We pakken het stap voor stap aan.  

Waarom ‘Your Dog’s Next Level’?

Herken jij jezelf in het volgende?

 • Je wilt een hond die kalm, geduldig en gehoorzaam is.
 • Je hunkert naar meer inzicht in het gedrag van honden.
 • Jouw hond reageert soms overdreven in bepaalde situaties, en je weet niet precies hoe je het moet aanpakken.
 • Je hebt soms het gevoel dat je boos wordt op je hond.
 • Je bent niet langer overtuigd van de effectiviteit van je huidige trainingsmethoden.
 • Standaard gehoorzaamheidsoefeningen lijken saai voor jou.
 • Je verlangt ernaar dat je hond naar je luistert, maar je wilt dit op een beloningsgerichte en leuke manier aanpakken.
 • Je bent gepassioneerd over honden, hun lichaamstaal en gedrag.
 • Het trainen en begrijpen van honden is jouw passie.
 • Je mist de ‘fun’ in de opvoeding en training van je hond.

Dit zijn slechts enkele dingen die jou kunnen belemmeren om ’the next level’ te bereiken met je hond. De wereld van honden verandert voortdurend, en het is moeilijk om bij te blijven te midden van een overvloed aan informatie. Onze honden vertonen geen ongewenst gedrag met opzet; ze hebben gewoon niet geleerd welk gewenst gedrag in specifieke situaties verwacht wordt.

Beloningsgerichte trainingen worden soms gezien als ‘omkoping van de hond,’ maar in onze maatschappij wordt het luisteren naar je hond als uiterst belangrijk beschouwd. Ongeacht de methode is het cruciaal dat de hond jou als zijn baas ziet, en niet andersom, wordt vaak gezegd…

Als je toch met beloningen werkt, weet je misschien niet hoe je dit moet afbouwen, omdat dit je nooit is aangeleerd. Je mist de tools, trucs en tips om effectief te trainen met je hond.

Het is hoog tijd om beloond te worden voor de tijd, energie en liefde die je in je hond hebt geïnvesteerd.

Het kan ook anders…

Wat Verdien Jij?

Jij verdient een geweldige relatie met je hond. Je verdient om samen een topteam te zijn, waarbij je hond enthousiast is om dingen voor jou te doen. Je verdient de kennis en trucs om de gehoorzaamheid van je hond naar een hoger niveau te tillen.

Wil jij graag?

 • Geen ongewenst gedrag bestraffen, maar dit op een beloningsgerichte en leuke manier aanpakken?
 • Zien dat je hond uit eigen initiatief zelfbeheersing toont?
 • Werken met moderne, beloningsgerichte trainingsmethoden?
 • Duurzame resultaten op lange termijn bereiken?
 • Verschillende leuke en creatieve trainingsmethoden leren?
 • Je hond helpen om zich beter te concentreren?
 • Een wederzijdse band en betrokkenheid tussen jou en je hond opbouwen?
 • Stapsgewijs en gestructureerd een trainingsprogramma volgen?
 • Leren van twee ervaren hondengedragstherapeuten met meer dan 20 jaar ervaring?
 • Ideeën opdoen en altijd weten hoe je een leuke en zinvolle tijd met je hond kunt doorbrengen?
 • In groepsverband ervaringen delen met andere gepassioneerde hondenliefhebbers?

Hoe begrijp ik mijn hond?

Tijdens deze workshop leren we over de lichaamstaal van je hond. Zo leer je echt je hond te lezen. We analyseren ook een spelmoment tussen jullie honden. Ook bespreken we enkele mythes uit de hondenwereld. Wanneer is je hond nu echt gelukkig?

Impulscontrole

Dé bouwstenen voor een perfecte getrainde hond zijn beheersingsoefeningen. Trainingen die je hond leren om zichzelf te beheersen, in élke situatie! Gelukkig is het aanleren van deze impulscontrole technieken niet zo heel moeilijk. Het ‘aan hun lot overlaten’ gaat natuurlijk niet veel helpen omdat als de honden iets in het hoofd hebben zitten, ze er gewoonweg voor GAAN! Het is daarom aan ons hondeneigenaars om de beheersingsoefeningen te trainen zodat de hond begrijpt wat het gewenste gedrag is in een bepaalde situatie. Tijdens dit gedeelte van de opleiding weer geen eenheidsworst maar creatieve trainingstechnieken waar hond & baas blij van worden! 

Zoekwerk

De hondenneus is iets buitengewoon waar we veel kanten mee opkunnen. Op een beloningsgerichte, ontspannende en vooral hondvriendelijke manier leren we tijdens dit deel van de opleiding hoe de neus van de hond werkt, geur en zoekwerk tijdens het theoretisch gedeelte. Daarna gaan we aan de slag met de praktijk. We leren onze honden ‘decteren’, zoeken naar een bepaalde geurbron. Het goede nieuws is: jouw hond heeft er een neus voor. Op deze manier stimuleren we het brein van de hond en dagen we hem uit. Wist je dat een kwartiertje zoeken gelijk staat aan een uur wandelen? Reden te meer om te leren hoe je je hond kunt laten zoeken/detecteren. 

Actief in het bos

Onze dagelijkse wandeling met onze hond is vaak saai en altijd hetzelfde. Omdat er in België weinig losloopmogelijkheden zijn, gaat de hond tijdens hetzelfde rondje zijn neus achterna. Het wordt een eindeloos gesnuffel, waar we als baas niet altijd zin in hebben. Natuurlijk kan een echte snuffelwandeling de stress doen verminderen en kunnen onze honden daar echt wel van genieten! Maar tijdens deze module van de opleiding willen we jou vooral leren wat voor leuks je nog kan doen tijdens je wandelingen om de energie van je hond kwijt te laten raken. Het kan dus anders… Opnieuw tijdens dit gedeelte een ideeënfestijn over welke activiteiten er allemaal samen kunnen gedaan worden om onze dagelijkse wandeling tot een feest om te vormen. Na dit gedeelte ga je je wandelomgeving met andere ogen bekijken. Je dagelijkse wandeling wordt vanaf nu een écht teamwork, samen met je hond. Je hond gaat jou nog belangrijker vinden want de omgeving ontdekken en samen spelen zorgt ervoor dat je relatie tot een hoogtepunt wordt gekatapulteerd.  

Omgaan met bezoek

Tijdens deze lesdag word je ondergedompeld in de wereld van omgaan bij bezoek. Jouw hond is altijd zo een engeltje maar vanaf het moment dat de deurbel gaat, verandert hij in een duiveltje. Hij springt op, blaft, vraagt continu aandacht. Hoe komt dit? Wat kunnen we hier praktisch mee doen? Dit leer je allemaal tijdens deze module.

Recall

Veel meer dan een recall trainingscursus: een gedetailleerde gids over hondengedrag en hondentraining dat elke hondeneigenaar zal fascineren. Een échte recall junkie! En… dat kan jij ook bereiken met jouw hond! We pakken het stap voor stap aan in deze module van de cursus. Je leert stap voor stap met praktische oefeningen hoe je hond een échte ‘recall junkie’ wordt. 

Ontspannen wandelen mét aandacht

In deze module leren we door enkele belangrijke beloningsgerichte technieken onze hond ontspannen te wandelen aan de lijn.  Zonder wat aandachts- en beheersingsoefeningen lukt dit niet!  We gaan in op twee soorten wandelingen: Netjes volgen aan de korte lijn & Lekker snuffelen, zonder te trekken aan de lange lijn. Gewenst gedrag wordt hierbij beloond en ongewenst gedrag wordt niet gestraft maar zo veel mogelijk voorkomen. De hond neemt actief deel aan de training waardoor je na clickertraining een hond krijgt die eigen juiste initiatieven gaat nemen. Super toch! 

Sport

Hoopers intiatie Dit is een nieuwe hondensport die is overgewaaid uit Amerika, waar het oorspronkelijk is ontwikkeld. Fysiek is het minder zwaar voor de honden en bazen dan b.v. agility en frisbee. Het principe van Hoopers is dat de hond een parcours op een veld gaat afleggen over en door allerlei ‘obstakels’. 

Woofcamp: Tijdens deze opleiding krijgen jullie ook een initiatieles van Woofcamp, zodat jullie van al dat moois eens kunnen proeven! Quality time met je hond in combinatie met een workout! 

Balans en evenwicht: Tijdens deze workshop leren we de hond te balanceren, evenwicht te houden en enkele strechtechnieken.

Hé jij! Deze fantastische samenwerking met je hond is binnen handbereik! 

 • Stop met de frustratie wanneer een oefening niet werkt, maar leer nu hoe het wél kan werken! 
 • Laat de onzekerheid over je training met je hond los, en wees klaar en duidelijk voor je viervoeter 
 • Heb geen bang om je hond te belonen, maar weet waarom je het doet en wanneer  je het weer afbouwt 
 • Stop met standaard gehoorzaamheidsoefeningen van 30 jaar geleden en leer toffe en creatieve technieken om je hond te trainen 
 • Stop met allerlei informatie op te zoeken op ‘google’, maar laat je begeleiden door professionals  

 

Voor jou hebben wij dé opleiding: ‘Your dog’s next level’ uitgewerkt waarin gehoorzaamheid & fun centraal staat… Tijdens deze cursus leer je onder andere hoe onze honden leren en krijg je praktische tools over hoe je precies moet trainen! Niet alleen komt zelfbeheersing voor je hond aan bod, maar ook voor jezelf. De hond heeft namelijk een rustige en kalme coach nodig om duidelijk te maken wat juist de bedoeling is. 

 

DATA: 8 lesdagen van 10:00 – 16:00 uur

 • 10 februari

 • 24 februari

 • 9 maart

 • 30 maart

 • 13 april

 • 27 april

 • 4 mei

 • 18 mei

Zet deze alvast in je agenda!

Hey! Ik ben Sara en al meer dan 10 jaar bezig met honden. Als hondengedragstherapeute is het mijn passie om hondeneigenaars te helpen om hun hond beter te kunnen begrijpen.

 

Hey! Ik ben Sedrick en met ‘Kwispeltherapie’ help ik graag met ongewenst gedrag en gedragsproblemen. Mijn ultiem doel is het welzijn van onze huisdieren te verbeteren.

 

Samen meer dan 20 jaar ervaring! Dit kan niet anders als een TOPTEAM zijn 😉

Wat vinden anderen van Sara & Sedricks aanpak? 0

Wat Je Ontvangt bij ‘Your Dog’s Next Level’

Bereid je voor op een buitengewone trainingservaring met alles wat je nodig hebt om ’the next level’ te bereiken met je hond!

Inclusief:

 1. 8 Modules Theorie: Een diepgaande verkenning van de theoretische aspecten van hondentraining, zodat je een stevige basis hebt om op voort te bouwen.
 2. 8 Modules Praktijk: Hands-On Training met Alles Wat Je Nodig Hebt: In onze ‘Your Dog’s Next Level’ cursus bieden we niet alleen theoretische inzichten, maar ook praktische ervaringen die je direct kunt toepassen. Elke praktijkmodule wordt ondersteund door een compleet trainingspakket, zodat je de beste resultaten kunt behalen.Je ontvangt:
  • Logboekje: Houd je vorderingen en successen bij terwijl je samen met je hond groeit.
  • Targetschijf: Leer je hond doelgericht te bewegen en te reageren op aanwijzingen.
  • Clicker: Een krachtig hulpmiddel voor positieve bekrachtiging, om gewenst gedrag te belonen.
  • Geurbronnetjes: Versterk de reukzin van je hond en experimenteer met leuke geurtraining.
  • en nog zoveel meer…

  En nog veel meer handige hulpmiddelen om je te ondersteunen bij elke stap van de praktijkmodules. Bij ‘Your Dog’s Next Level’ zorgen we ervoor dat je alles in handen hebt om het beste uit jezelf en je hond te halen. Samen bouwen we aan een sterke band en behalen we indrukwekkende resultaten in onze trainingssessies. Het avontuur begint hier, met alle praktische hulpmiddelen die je nodig hebt voor succes!

 3. Lekkere Lunch: Geniet tijdens de cursus van een heerlijke lunch om je energie op peil te houden.
 4. Koffie/Thee + Lekkers: Tijdens de pauzes kun je genieten van verfrissende drankjes en lekkernijen.
 5. Bonus: Exclusief Digitaal Platform met Videotrainingen: Toegang tot een schat aan video’s om je te ondersteunen bij al je hondentrainingen, zelfs nadat de cursus is afgelopen.
 6. “Een Warme Hondengemeenschap Aan Je Zijde”: Bij ‘Your Dog’s Next Level’ wordt de passie voor honden gedeeld door een diverse groep mensen die net zo toegewijd zijn als jij. Je komt terecht in een gemeenschap waar hondenliefhebbers van alle achtergronden samenkomen om te leren, te groeien en van elkaar te profiteren. Onze ervaring leert ons dat cursisten niet alleen tijdens de cursus van elkaar leren, maar ook na afloop graag contact houden. De ondersteuning en verbinding die je hier vindt, gaan verder dan de cursus zelf. Je wordt deel van een hechte groep die elkaar inspireert en ondersteunt op deze onvergetelijke reis met onze trouwe metgezels.
Het complete pakket voor 1870 euro inclusief btw. (betalen in termijnen is ook mogelijk)

Bij ‘Your Dog’s Next Level’ ontvang je niet alleen kennis en vaardigheden, maar ook een heerlijke ervaring om te delen met je hond. Grijp deze kans om jouw relatie met je trouwe metgezel te versterken en samen een onvergetelijke reis te beginnen naar ’the next level’ van gehoorzaamheid en plezier.

Na deze cursus…

Ben jij in staat om jouw hond effectief te ‘managen,’ zodat je nooit meer onhandig bent in de omgang met je hond. Jij hebt altijd controle over de situatie en kunt je hond duidelijk maken wat je van hem verlangt. Je begrijpt hoe je hond leert en hebt alle praktische tools om direct aan de slag te gaan. Je relatie met je hond wordt naar een hoger niveau getild, en vanaf nu vormen jullie een topteam.

Is ‘Your Dog’s Next Level’ de juiste keuze voor jou en je hond?

YES, ik wil écht de opleiding ‘Your dog’s next level’ volgen!